Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення громадянам правил добровільного декларування - питання номер один для податківців Рівненщини

опубліковано 30 серпня 2021 о 11:55

Днями в Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбулась он-лайн зустріч з  платниками податків. Спікером заходу був в.о начальника   Віталій Чуй. Він зазначив, що Закон України від 15.07.2021 № 1539-IX   «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», так звана податкова амністія, є можливістю взаємно почати відновлювати довіру між бізнесом та податковою службою. Бізнес має нагоду розпочати все з чистого аркуша.

Віталій Чуй акцентував увагу учасників зустрічі на тому, що одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також присутнім було доведено інформацію за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, які активи можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати, які строки для подання спеціальної декларації.

Керівник податкової служби області повідомив громадян, що отримати консультацію з питань подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації можна щоденно, за номерами  телефонів які розміщені на субсайті ГУ ДПС в області.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX