Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненські податківці вчергове провели інформаційний вебінар

опубліковано 01 вересня 2021 о 17:13

За день до старту кампанії одноразового добровільного декларування в Головному управлінні ДПС у Рівненській області за участі заступника начальника Надії Друзюк було проведено вебінар, зокрема щодо основних аспектів декларування активів громадян.


Надія Друзюк зазначила, що з 1 вересня 2021 розпочинається перевірка громадян на порядність та відповідальність, адже одноразове декларування громадян -  це можливість легалізувати отримані активи, що не були оподатковані або оподатковані не в повному обсязі. Вона наголосила, що така процедура є добровільною, а вагомим фактором є те, що декларант не зобов’язаний підтверджувати джерела своїх доходів.   

Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук вкотре нагадала хто має право скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, які об’єкти можна декларувати, нюанси подання декларацій, розміри та терміни сплати податків.


Також під час вебінару зупинились на питанні щодо блокування реєстрації податкових накладних, розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН). Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Ольга Єгорова нагадала про положення постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (Порядок № 1165) та алгоритм дій платника ПДВ у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»