Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумлінні платники податків – успішна громада

опубліковано 02 вересня 2021 о 15:55

Під таким гаслом сьогодні у Рівному відбулося засідання «круглого столу», учасникам якого були представники бізнес – спільноти міста, представники влади, контролюючих органів, науковців, громадських діячів – тих, хто визначає  позицію бізнесу, формує бізнес-ландшафт Рівного.

Організаторами заходу виступили  рівненська міська рада, Головне управління ДПС у Рівненській області, Територіальне відділення ВГО «АППУ» у Рівненській області.

Учасники заходу обговорили теми  податкової, митної, трудової та інших регуляторних реформ і їх вплив на бізнес, детінізація економіки та ефективність вжитих заходів,  роль влади в підвищенні  інвестиційної спроможності малого і середнього бізнесу: державна підтримка підприємницької діяльності -  надання грантів на впровадження стартапів та кредитів підприємцями, відшкодування відсотків за кредитами та ряд інших.

Також, в ходів проведення заходу, відбулось нагородження переможців рейтингу «Сумлінні платники податків -2020» в окремих номінаціях, платників податків міста Рівне.    

Під час свого виступу, керівник податкової служби області Віталій Чуй зазначив, що на сьогодні  соціальна відповідальність, прозора робота, поважне ставлення до своїх обов’язків перед державою властиві бізнесу всього цивілізованого світу, який цінує свою репутацію. Приємно відзначити, що це ж стосується і підприємств, які працюють у нашому місті.

Адже саме завдяки вам, відповідальному бізнесу, територіальна громада Рівного цьогоріч вже поповнила  свій бюджет на 1 мільярд 303 мільйони гривень.

Відзначаючи кращих платників податків сьогодні, ми можемо з впевненістю сказати, що повна і своєчасна сплата податків в державну та місцеву скарбниці є сумісною з ефективним веденням бізнесу. Суспільство повинно знати тих, хто створює нові робочі місця, в повному обсязі сплачує податки і, тим самим, забезпечує стабільність, дозволяє виконувати усі соціальні стандарти.

В свою чергу податкова служба,  як сервісна служба,  забезпечує  доступні та якісні послуги. Це – наш пріоритет. Адже високий податковий сервіс та максимальна кількість електронних послуг – це показник ефективної роботи з платниками податків.

Він також звернув увагу присутніх, що з 1 вересня стартувала  кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Скористатися можливістю легалізувати свої активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, можна буде лише з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, відповідно до норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Нормами закону, передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що були приховані від оподаткування.

На завершення свого виступу він наголосив, що сумлінні платники податків, як представники бізнесу так і пересічні громадяни – це складова економічної та політичної незалежності нашої держави.