Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обмеження щодо податкової знижки для фізосіб

опубліковано 06 вересня 2021 о 13:56

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють громадянам, які мають намір використати право на податкову знижку, що відповідно до ст.166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачені обмеження щодо такого права.

Відповідно до норм чинного законодавства правом на податкову знижку можуть скористатися громадяни, які є виключно резидентами, мають реєстраційний номер облікової картки платника податків. У разі відмови від такого реєстраційного номеру через свої релігійні переконання потрібно офіційно повідомити про це відповідний контролюючий орган і мати про це відмітку у паспорті.

Нагадаємо, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку з доходів фізичних осіб (далі – ПДФО) в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника ПДФО, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ПКУ.

Звертаємо вашу увагу, що у випадку не використання платником ПДФО права на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року до кінця податкового року, наступного за звітним, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2020 року можна до кінця поточного року (до 31 грудня 2021 року включно).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX