Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному в кампанії добровільного декларування беруть участь податкові волонтери – студенти НУВГП

опубліковано 06 вересня 2021 о 15:43

З 1 вересня  поточного року в Україні стартувала  кампанія одноразового добровільного  декларування активів громадян. До проведення якої, як зазвичай, долучились волонтери – студенти та викладачі Національного університету водного господарства та природокористування.

За «круглим столом» представники податкової служби області обговорили з податковими волонтерами питання проведення роз’яснювальної роботи під час кампанії добровільного декларування  активів.

Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук ознайомила учасників заходу з вимогами Закону України від 15.07.2021 № 1539, та відповіла на питання які цікавили студентів.

Заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, звертаючись до студентів зазначила, що співпраця податківців та студентів – волонтерів надає можливість ще більше порозумітись з платниками податків. Під час волонтерської діяльності студенти на практиці перевірятиму власні знання податкового  законодавства, уміння спілкуватись з людьми.

Наталія Позняковська, завідувач кафедри обліку і аудиту НУВГП,  зазначила, що волонтерська  робота не є марною, адже спілкування з громадянами доводить, що вони досить свідомо відносяться до сплати податків. Крім того, надаючи допомогу громадянам під час добровільного  декларування активів,  кожен студент  відчуває свою причетність до справи наповнення бюджету, адже навіть маленькі доходи та сплачені з них податки зміцнюють державу. Крім того така співпраця - це поєднання набутих студентами теоретичних знань із реаліями сучасної економіки та практичним застосуванням норм податкового законодавства.

Насамкінець Надія Друзюк побажала студентам успішного навчання, стати професіоналами, свідомими громадянами  та   сумлінними платниками податків з високою податковою культурою.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»