Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджети громад Рівненщини отримали понад 102 мільйони гривень податку на нерухомість

опубліковано 10 вересня 2021 о 10:14

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що у січні-серпні поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 102 мільйони 566 тисяч гривень податку на нерухоме майно. Це на 30 мільйонів більше, ніж торік.  Як повідомив керівник податкової служби області Віталій Чуй, власники нерухомості-юридичні особи спрямували до скарбниць громад 64,6 мільйонів гривень, фізичні особи – 37,9 мільйонів.

Нагадаємо, фізичні особи сплачують податок на нерухомість на підставі отриманих податкових повідомлень-рішень за майно площею понад 60 квадратних метрів для квартир і 120 квадратних метрів для будинків. Ставка податку встановлюється рішеннями місцевих рад та не перевищує 1,5 відсотка від мінімальної зарплати за один квадратний метр, що перевищує пільгову площу. Додатково за ставкою 25 тисяч гривень на рік оподатковуються квартири у понад 300 квадратних метрів та будинки площею більше 500 квадратних метрів.

Звертаємо увагу, що повідомлення-рішення надсилаються за місцем податкової адреси фізичної особи (місцем реєстрації). Якщо платник змінив місце реєстрації та не повідомив про це податкову, не живе за місцем реєстрації чи виїхав за кордон, повідомлення він може не отримати. Аби уникнути випадків  податкового боргу, власникам нерухомості, котрі мають платити податок, але не отримали податкового повідомлення-рішення, необхідно звернутися до податкового органу за місцем проживання (реєстрації) для звірки даних.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX