Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: надходження військового збору зросли на 72 млн гривень

опубліковано 13 вересня 2021 о 13:50

У січні-серпні поточного року  платники податків Рівненщини спрямували до державного бюджету понад 315 мільйонів гривень військового збору. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 72 мільйони гривень або на 30 відсотків.

Лише у серпні до бюджету перераховано 38 мільйонів гривень військового збору, це на 9 мільйонів гривень більше, ніж торік.

За словами в.о. начальника ГУ ДПС в області Віталія Чуя, на Рівненщині продовжує спостерігатися позитивна динаміка надходжень «податку на підтримку армії». Якщо у січні 2021 року платниками податків було сплачено майже 35 млн грн, то вже у серпні – понад 315 млн гривень «патріотичного» збору.

Нагадаємо, військовий збір, ставка якого становить 1,5 відсотка, утримується з доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб відповідно до статті 168 Податкового кодексу України. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».