Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове декларування рівняни дізнавались під час конференції

опубліковано 16 вересня 2021 о 13:14

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування стало темою проведення веб-конференції, що днями відбулась в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

В ході заходу начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області Ірина Матвійчук роз’яснила  основні положення щодо податкової амністії та надала відповіді на питання, які найчастіше турбують громадян.

Учасники конференції дізнались, що громадяни, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на активи у вигляді: грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів,рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном та ін. Це передбачено нормами Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Посадовець наголосила, що одноразове декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Тобто, процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

Така декларація подається декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету вже з 1 вересня і триватиме кампанія декларування  до 1 вересня 2022 року.

Тож, платник податків, який бажає здійснити добровільне декларування, вже може заповнити декларацію, підписати її та надіслати до ДПС.

Ірина Матвійчук зазначила, що громадяни, у яких є питання, можуть отримати на них відповідь у режимі індивідуальної консультації в Центрах обслуговування платників  або  через Контакт-центр ДПС.

Крім того, учасників веб-конференції проінформували про т, що ДПС підготовлено деталізовану презентацію, яку розміщено на  офіційному вебпорталі, та  систематизовано відповіді на запитання, які ставляться платниками. Ознайомитись з презентаційними матеріалами можна за посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX