Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини обговорили з громадськістю та бізнесом актуальні питання взаємодії

опубліковано 16 вересня 2021 о 13:18

Новації податкового законодавства, вдосконалення митних процедур для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, детінізація економіки та ефективність підприємницької діяльності, роль законодавчого регулювання в підвищенні спроможності малого і середнього бізнесу – ці та ряд інших тем обговорили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області учасники конференції «Створюємо сприятливі умови для розвитку бізнесу через податкові механізми». Представники бізнесу, влади, науковців, експертів, громадських діячів Рівненщини говорили про пріоритети бізнесу, які  визначають коло проблемних питань розвитку малого і середнього підприємництва в податковій та митній сферах.


В ході заходу в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй та перший заступник начальника Рівненської митниці Роман Пригарський доповіли бізнесу та громадськості про внесок платників податків у  формуванні бюджетів всіх рівнів в умовах чинного законодавства. «Податкова служба теж зацікавлена в тому, щоб законодавство було справедливим до бізнесу та створювало рівні умови господарювання. І ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб створити належні умови для обслуговування платників податків », - наголосив Віталій Чуй.

В роботі конференції взяла участь начальник Управління захисту прав платників податків Асоціації платників податків України Катерина Гривнак, яка підтримала пропозиції бізнесових кіл Рівненщини щодо необхідності законодавчих змін та високо оцінила активну позицію суб’єктів господарювання та місцевих бізнес асоціацій у формуванні державної політики у сфері податкових відносин. 

Під час спілкування керівник податкової служби регіону Віталій Чуй нагадав присутнім про ключові моменти одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, яке стартувало з 1 вересня, наголосивши, що запровадження податкової амністії надає громадянам суттєві переваги, серед яких – цивілізована легалізація активів на компромісних умовах, їх вільне використання у майбутньому та можливість формувати позитивну податкову історію.

Після детального обговорення проблемних питань учасники конференції, яка проходила в режимі офлайн та он-лайн, схвалили  відповідну Резолюцію для підготовки звернень до різних гілок влади щодо недопущення негативного впливу на бізнес законодавчих змін і нововведень та необхідності вдосконалення регуляторного впливу на бізнес.