Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про погашення заборгованості із виплати заробітної плати говорили на комісії в ОДА

опубліковано 16 вересня 2021 о 16:09

Своєчасна та в повному обсязі виплачена заробітна плата, офіційне працевлаштування роботодавцями своїх працівників - це методи детінізації економіки, які чинять позитивний вплив на надходження податкових платежів, зокрема податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, та надають соціальні гарантії найманим працівникам.

Про це у Рівному говорили під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка.

В режимі онлайн до роботи комісії долучилися керівники РДА та виконкомів рад міст обласного значення.

Протягом серпня-вересня на Рівненщині у повному обсязі виплатили борги працівникам 5 підприємств. Однак попри показову роботу на цих підприємствах, нині ще 19 установ області затримують виплати для своїх працівників.

«Керівникам районів і громад потрібно спільно з директорами підприємств вживати вичерпних заходів, щоб в найкоротші терміни погасити заборгованість перед людьми. Акцентую увагу на кримінальній відповідальності за порушення трудового законодавства в частині невиплати заробітної плати», - зазначив Ігор Тимошенко.

Заступник начальника ГУ ДПС в області Надія Друзюк звернула увагу присутніх, що одним із методів детінізації економіки та легалізації коштів є одноразове добровільне декларування, яке розпочалося 1 вересня і триватиме рік. За цей час громадяни мають можливість легалізувати свої раніше набуті активи. 

В ході засідання було доручено активізувати роботу місцевих комісій із заборгованості по зарплаті, особливо на тих територіях, де є найбільші борги, зокрема провести зустрічі із керівниками підприємств та напрацювати шляхи виходу із цієї ситуації.