Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про взаємодію органів влади та місцевого самоврядування говорили під час форуму територіальних громад Рівненщини і Волині

опубліковано 17 вересня 2021 о 08:55

Цього тижня у Боремельській громаді відбувся форум «Територіальні громади Рівненщини і Волині: взаємодія органів законодавчої, виконавчої влади та місцевого самоврядування».

Участь у форумі взяли представники громад Рівненщини та Волині. Серед присутніх – представники місцевої влади, Асоціації міст України та Всеукраїнської асоціації громад, народні депутати України, представники Комітету ВР України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Комітету ВР України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, ГУ ДПС у Рівненській області та Національної поліції.

«На сьогодні ключовим завданням є пошук резервів власних доходів бюджетів громад, - зазначив під час вступного слова заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. – Тому на Рівненщині налагоджено постійну взаємодію громад з фінансовими та податковими органами. Активно залучаються до процесу громадські об’єднання, депутатський корпус, науковці. Як результат, за динамікою зростання надходжень основних видів податків Рівненщина знаходиться серед регіонів-лідерів».

З метою якісного наповнення місцевих бюджетів Рівненська ОДА спільною з податковою службою відновили практику "кущових" семінарів у громадах, де розглядаються актуальні питання законодавства  а також пошук фінансових джерел для реалізації пріоритетних для громад програм і проєктів.

В ході спілкування начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук поінформувала, що активний діалог уже відбувся із представниками усіх 64 громад Рівненщини.

Посадовець презентувала учасникам форуму інформаційні матеріали щодо виконання доходів загального фонду місцевих бюджетів та ефективності використання земельного фонду.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися:  https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX