Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі – про впровадження нових підходів і стандартів у роботі

опубліковано 20 вересня 2021 о 14:50

Ліси Рівненщини  цьогоріч  вже збагатили бюджет на  100,5 млн. гривень. Саме стільки надійшло рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у січні-серпні 2021 року. Більше 92,7 % від цієї суми сплатили державні лісогосподарські підприємства області.

Держлісгоспи  роблять суттєвий внесок у наповнення як державного, так і місцевих бюджетів. Це і сплата податку на додану вартість, і податку на прибуток, відрахування частини чистого прибутку до бюджету, земельного податку, рентної плати, військового збору та ін.. В цілому ці підприємства перерахували до зведеного бюджету 403,7 млн. грн. податків і зборів. Зокрема, держлісгоспи Рівненщини сплатили у поточному році до державного бюджету 268,3 млн. грн., до місцевих бюджетів – 135,4 млн. гривень. Найбільше сплачено: податку на додану вартість – 174,5 млн. грн; рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів 93,2 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб – 90,7 млн. гривень. Єдиного соціального внеску сплачено 97,8 мільйонів гривень.

Про такі результати роботи говорили під час зустрічі керівництва ГУ ДПС у Рівненській області та колективу Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В ході зустрічі в.о.начальника ГУ ДПС в області Віталій Чуй подякував держлісгоспам за сумлінне та відповідальне ставлення до сплати податків та зазначив, що податківці докладають максимум зусиль для того, щоб створити належні умови для обслуговування платників податків.  Наразі активно впроваджуються нові підходи і стандарти, зокрема, це стосується адміністрування ПДВ, появи новітніх програмних РРО, впровадження сучасних електронних сервісів, проведення перевірок - до планових перевірок відбираються лише підприємства, які відповідають критеріям ризиків. Такі критерії переглядаються щоквартально з метою їх удосконалення, відміни чи запровадження нових, більш дієвих. Це дозволяє концентрувати увагу  виключно на ризикових підприємствах та проводити ефективну аналітичну роботу.

Окремо було піднято тему одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Як зазначив керівник податкової служби в області, запроваджене одноразове (спеціальне) декларування  – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Таким чином  держава надала можливість громадянам повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»