Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання податкового законодавства обговорили в Бугринській територіальній громаді

опубліковано 27 вересня 2021 о 13:26

В рамках постійної взаємодії з територіальними громадами, представниками Головного управління ДПС у Рівненській області  було проведено зустріч з керівництвом Бугринської територіальної громади.

Під час заходу обговорювалися питання, які цікавлять керівників громади, впливають на наповнення місцевих бюджетів та створюють комфортні умови для сплати податків, а також питання легалізації зайнятості населення та добровільного декларування активів громадян.

Заступник начальник управління електронних сервісів ГУ ДПС у області Валерій Рокунець розповів учасникам заходу про можливості, які надає користувачам «Електронний кабінет», та зупинився на питаннях адміністрування місцевих податків. Він зазначив, що  для наповнення місцевих бюджетів потрібно враховувати всі резерви. Зокрема, одним з таких резервів є податкових борг. Тому дуже важливо проводити серед мешканців громад роз’яснювальну роботу стосовно необхідності своєчасної сплати податкових зобов’язань, визначених у податкових повідомленнях - рішеннях, в т.ч. з податку на майно фізичних осіб.

Начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Олена Дімітрук звернула увагу присутніх, що податкова служба України впроваджує Інтерактивну податкову карту України, де в онлайн режимі у будь-який час без звернення до органів ДПС можна отримувати актуальну податкову інформацію щодо агрегованих показників в частині сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум та суми платежів, які сплачені та будуть нараховані у наступних періодах. Така інформація надається у розрізі регіонів, територіальних громад, видів економічної діяльності, податків, видів бюджетів, систем оподаткування, типом платника (фізичні та юридичні особи) тощо. Впровадження такої карти на практиці реалізує принцип прозорості та відкритості діяльності податкової служби країни.

Працівники податкової служби Рівненщини завжди готові надати інформаційну підтримку з питань оподаткування та відповісти на всі питання, які виникають у процесі формування місцевих бюджетів.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”