Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний діалог задля пошуку резервів наповнення місцевих скарбниць триває

опубліковано 30 вересня 2021 о 11:08

Нещодавно фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області провели робочу зустріч із керівниками Великоомелянської територіальної громади. Учасники зустрічі обговорили питання пошуку резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, погашення боргу громадян зі сплати майнових податків, застосування суб’єктами господарювання РРО та особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів.

Зі слів начальника управління податкового адміністрування юридичних осіб податкової служби області  Олени Дімітрук, питання наповнення місцевих бюджетів можливе за рахунок сплати місцевих податків (земельного податку/орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, акцизного податку), погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати, сплата майнових податків. Адже на сьогодні громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів і разом з податківцями можуть працювати у напрямку нарощення  обсягу фінансових надходжень.

Також успішний розвиток територіальної громади та її фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, повідомлення органів податкової служби щодо здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації, відсутності в підприємців відповідних дозвільних документів та реєстраторів розрахункових операцій. 

Заступник начальника управління електронних сервісів ГУ ДПС в області Валерій Рокунець нагадав присутнім про можливості електронної взаємодії з податківцями та розповів про одноразове (спеціальне) добровільне декларування, яке стартувало з 1 вересня 2021 року й триватиме цілий рік, до 1 вересня 2021року: громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати активи.

В ході зустрічі  були обговорені проблемні питання, які доводиться вирішувати територіальній громаді на місці, а також бачення в окремих питаннях щодо формату подальшої  співпраці.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: 

https://www.facebook.com/TaxUkraine  

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX