Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовжується співпраця між податківцями та територіальними громадами

опубліковано 01 жовтня 2021 о 13:35

Своєчасна і повна сплата  податків громадянами та суб’єктами господарювання, недопущення податкової заборгованості, використання усіх наявних резервів надходжень місцевих податків і зборів до бюджетів громад – такі  питання обговорювались під час зустрічі  податківців Рівненщини та керівництва Олександрійської територіальної громади.

Зокрема, під час зустрічі начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб  Головного управління ДПС в області Олена Дімітрук детально зупинилася на резервах надходжень місцевих податків і зборів до бюджетів громад та надала практичні поради по їх залученню. Посадовець звернула увагу на розширення бази оподаткування за рахунок прийняття обґрунтованих ставок місцевих податків та зборів, питання у сфері земельних відносин (відсутність правоустановчих документів на земельні ділянки та розширення бази оподаткування за їх рахунок, своєчасне проведення нормативно-грошової оцінки земель), залучення до щорічної кампанії декларування «одноосібників» - громадян, які мають у власності та/або оренді земельні ділянки площею понад2 гата самостійно їх обробляють тощо.

Заступник управління електронних сервісів  Валерій Рокунець зазначив, що є  можливість використання в роботі розділу «Реєстри» відкритої (загальнодоступної) частини Електронного кабінету, який містить інформацію з 23 реєстрів ДПС (дані про взяття на облік платників податків, платників єдиного податку, податку на додану вартість, неприбуткових установ та організацій, страхувальників, а також інформація щодо РРО, пошук фіскального чека або марки акцизного податку тощо).    

Крім того, учасників зустрічі було проінформовано про перелік активів, ставки збору та порядок подання громадянами декларації в рамках одноразового (добровільного) спеціального декларування.

За результатами захолу було домовлено й надалі підтримувати комунікацію в питаннях повноти сплати місцевих податків і зборів та мобілізації резервів надходжень до бюджетів громад.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX