Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про недопустимість податкового боргу – під час засідання комісії

опубліковано 06 жовтня 2021 о 14:21

 Нещодавно податківці Рівненщини прийняли участь у засіданні обласної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах, що відбулась в Рівненській ОДА.

На розгляд комісії було винесено розрахунки різниці в тарифах та підтвердні документи щодо підприємств житлово-комунального господарства області.

«29 серпня набрав чинності Закон України № 1639 «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Документом передбачено відшкодування заборгованості з різниці в тарифах на послуги підприємств теплопостачання та водопостачання за рахунок держбюджету», - зазначила заступниці голови ОДА Людмила Шатковська.

Вона нагадала, що Законами України «Про ціни і ціноутворення», «Про теплопостачання» визначено, що тарифи на теплову енергію повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії. Якщо ж тариф нижчий від економічно обґрунтованого розміру, орган, що затверджує тариф, має відшкодовувати підприємству різницю між такими розмірами.

Начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області Михайло Калитюк звернув увагу присутніх на стан заборгованості суб’єктів господарювання до бюджетів усіх рівнів та наголосив на безумовному дотриманні ними вимог чинного законодавства в частині сплати податків та зборів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: 

https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX