Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному відбувся податковий дискурс

опубліковано 07 жовтня 2021 о 10:58

З метою поглиблення знань та навичок платників податків, мінімізації ризиків порушень платниками податків законодавства у сфері оподаткування Територіальним відділенням АППУ у Рівненській області спільно з Головним управлінням ДПС у Рівненській області , в рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м. Рівному на 2020-2021 роки, проведено податковий дискуc «TAX Day in RIVNE”.

Відкриваючи захід, заступник начальника податкової служби області Зоя Хоній зазначила,  що податкова служба – це, насамперед, сервісна служба, яка  забезпечує  доступні та якісні послуги. І сьогодні, коли всі працюють в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів, максимальне використання дистанційного формату спілкування  та електронних сервісів залишається вкрай актуальним.

Зоя Хоній акцентувала, що ДПС постійно вдосконалюється  Електронний кабінет платника податків,  де у відкритому доступі можна обзнайомитись з реєстром заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, переліком транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий, Реєстром платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового,  перевірити достовірність фіскального чеку та марки акцизного податку, отримати довідку про відсутність заборгованості тощо. Та запросила учасників зустрічі  приєднатись до сторінок податкової служби у соцмережах, щоб завжди бути в курсі податкових новацій.

Учасники дискурсії обговорили питання адміністрування податку на додану вартість, подання та заповнення об’єднаної звітності за формою 4 – ДФ, оподаткування доходів фізичних осіб - підприємців, порядку використання реєстраторів розрахункових операцій та новітніх програмних РРО.

Також одним із питань, які розглядались в ході  заходу, було питання одноразового (спеціального) добровільного декларування. Начальник відділу інформаційної взаємодії Ірина Матвійчук розповіла присутнім хто має право на подання одноразової декларації, які активи необхідно задекларувати, які ставки одноразового збору та терміни сплати податку. Також податківець зауважила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися шляхом подання одноразової декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету.

Присутні на семінарі керівники підприємств, бухгалтери та підприємці мали змогу задавати свої питання та отримувати кваліфіковані відповіді.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX