Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларацію з податку на прибуток оновлено

опубліковано 08 жовтня 2021 о 11:43

Головне управління ДПС  у Рівненській області повідомляє, що з 17 серпня 2021 року набрав чинності Наказ Міністерства фінансів України яким затверджено зміни до форми декларації з податку на прибуток підприємств.

Так, платникам податку на прибуток необхідно подавати декларацію за оновленою формою, починаючи з 01.01.2022 р. за звітний (податковий) період 2021 року.

Оновлену форму Декларації доповнено новим рядком 7.1. Він заповнюється нерезидентами у разі здійснення ними діяльності на території України через постійне представництво.

Так, у рядку 7.1 нерезидентом зазначається інформація про:

- повне найменування постійного представництва/відокремленого підрозділу нерезидента, через який здійснюється діяльність в Україні;

- код за ЄДРПОУ постійного представництва. У разі якщо нерезидентом здійснюється діяльність через неакредитований відокремлений підрозділ зазначається ідентифікатор об’єкта оподаткування згідно з повідомленням про такий об’єкт оподаткування,  поданим до контролюючого органу відповідно до вимог п. 63.3 ПКУ;

- місцезнаходження постійного представництва/відокремленого підрозділу нерезидента;

- найменування контролюючого органу за місцем обліку постійного представництва/відокремленого підрозділу нерезидента.

Окремо податківці навели правила звітування нерезидентами у разі наявності кількох постійних представництв в різних регіонах України.

У такому випадку нерезидент визначатиме оподатковуваний прибуток  окремо по кожному такому постійному представництву і окремо складатиме та подаватиме податкову декларацію з податку на прибуток за неосновним місцем свого обліку, за місцезнаходженням таких постійних представництв.

Декларацію за оновленою формою платникам податку на прибуток необхідно подавати починаючи з 01.01.2022 р. за звітний (податковий) період 2021 року.

 

Більш детально про зміни у листі ДПС України від 27.09.2021 №21953/7/99-00-21-02-01-07.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX