Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За «круглим столом» у Рівному обговорили порядок одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 18 жовтня 2021 о 09:05

Нещодавно в обласному управлінні лісового та мисливського господарства господарства за ініціативи Територіального відділення ВГО АППУ в Рівненській області було проведено засідання «круглого столу» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, які не були оподатковані до 1 січня 2021 року, у якому взяла участь заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Під час заходу податківець докладно інформувала учасників  щодо вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Новий закон дозволяє українцям упродовж року – з 1 вересня 2021-го до 1 вересня 2022-го – провести одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів. Фізичні особи – резиденти України, а також нерезиденти (за наявності підстав) зможуть подати одноразову декларацію, в якій зазначать активи, одержані за рахунок незадекларованих доходів чи доходів, з яких до 1 січня 2021 року не були сплачені податки і збори.

Закон визначає перелік та обсяг активів, які можуть бути задекларовані.

Зоя Хоній зазначила, що держава гарантуватиме суб’єкту добровільного декларування звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, нерозголошення відомостей, що містяться в деклараціях, і невикористання цих відомостей у кримінальних розслідуваннях відносно декларанта. Декларанту не потрібно буде пояснювати джерела походження цих активів.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо переваг користування Електронним кабінетом та інших сервісів ДПС.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX