Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування – це можливість для кожного вийти на новий рівень для того, щоб рухатися далі

опубліковано 25 жовтня 2021 о 15:29

Нещодавно в редакції газети «Сім днів» в.о.начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй провів брифінг з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування. Керівник податкового відомства роз’яснив  основні моменти щодо процедури декларування активів фізичних осіб, сплатити одноразового збору та зупинився на питаннях, які найчастіше турбують громадян.

Віталій Чуй наголосив, що процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету і така можливість діє з 1 вересня до 1 вересня 2022 року.

«Декларування триватиме рік і в громадян є час розібратися з питаннями, які  виникають. Будь-яка людина, у якої є питання щодо легалізації активів, може отримати на них відповідь у режимі індивідуальної консультації в ЦОП або  через Контакт-центр. Це безкоштовно і безпечно. Крім того, ДПС підготовлено деталізовані презентації та роз’яснення, які розміщено на  офіційному вебпорталі, де систематизовано відповіді на запитання, які виникають у платників податків. Тож у громадян є унікальна можливість легалізувати неоподатковані активи та виявити свою соціальну відповідальність», -  наголосив Віталій Чуй.