Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне декларування – в ефірі «Радіо Трек»

опубліковано 02 листопада 2021 о 10:23

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном. Про це «наживо» говорили  в ефірі «Радіо Трек».

Гість студії – начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Матвійчук роз’яснила основні аспекти податкової амністії. Зазначила, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування, а декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Було акцентовано увагу, що для готівкових коштів до подання одноразової декларації платник має розмістити такі кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Ірина Матвійчук наголосила, що спеціальне декларування - це добровільна процедура і покарання за неподання декларації не передбачено. Однак, з огляду на плановане введення непрямих методів контролю, в майбутньому відсутність задекларованих раніше доходів і активів може зіграти не на користь платника податків. Кожен має для себе прийняти рішення - користуватися чи ні запропонованою одноразовою акцією. Для цього важливо попередньо оцінити обсяг задекларованих персональних доходів і фактичний обсяг активів, які є у власності у декларанта. Якщо ж обсяг задекларованих раніше доходів значно нижче вартості активів, то доцільно розглянути можливості подання одноразової спеціальної декларації.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України   https://t.me/tax_gov_ua