Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом десяти місяців 2021 року на Рівненщині сплачено понад 5,5 млрд грн ЄСВ

опубліковано 02 листопада 2021 о 11:31

Протягом січня-жовтня 2021 року платники Рівненської області сплатили 5 млрд 519 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року цьогоріч надходження від сплати ЄСВ зросли на понад 1 млрд 187 млн грн, або 27,4%. Про це інформує в.о начальник  Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Він також наголосив, що отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове державне  соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах» і сумлінно ставитись до її своєчасної виплати та сплати внеску.

Зауважимо, що у 2021 році мінімальна сума єдиного внеску для ФОП складає: з 1 січня – 1320 грн, а з 1 грудня – 1430 грн (22% від мінімальної зарплати).

Нагадуємо, що завдяки електронному сервісу від ДПС «Електронний кабінет», платники мають можливість сплачувати єдиний внесок, подавати звітність, переглядати дані щодо стану розрахунків з бюджетом та здійснення сплати податків, зборів, платежів. Вхід до «Електронного кабінету» (в приватну його частину) здійснюється за допомогою електронного ключа за адресою cabinet.tax.gov.ua.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України   https://t.me/tax_gov_ua