Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПОДАТКОВА АМНІСТІЯ: фахівці податкової служби роз’яснюють основні аспекти кампанії декларування активів громадян

опубліковано 08 листопада 2021 о 13:13

В Україні з 1 вересня  розпочалась  кампанія одноразового добровільного декларування, так звана податкова амністія, яка триватиме протягом року. Як правило, сьогодні громадян цікавлять питання: хто може скористатись податковою амністією, які активи можна задекларувати, скільки треба сплатити податків та, взагалі, для чого це потрібно. Тож з метою роз’яснення порядку декларування громадянами активів, що не були оподатковані належним чином, податківці Рівненщини проводять роз’яснювальну роботу.

Так, нещодавно фахівці ГУ ДПС у Рівненській області прийняли участь у вебконференції із циклу «Реформи в державі: роз’яснення фахівця», що відбулась в Рівненській обласній науковій бібліотеці. Як зазначила заступник начальника податкової служби області Зоя Хоній, податкова амністія – це,  перш за все, можливість для людини підтвердити легальність своїх статків. Тобто, якщо громадянин  має активи, що не були оподатковані належним чином, то він може добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи.

В ході заходу начальник відділу інформаційної взаємодії Ірина Матвійчук надала відповіді на питання, які цікавили учасників конференції, зокрема які активи декларант може відобразити в одноразовій добровільній декларації, які активи можна не декларувати, які ставки одноразового збору та ряд інших.

Податківці наголосили, що кампанія декларування триватиме до 1 вересня 2022 року тож у громадян є можливість вийти на новий рівень для того, щоб рухатися далі.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX