Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як користуватись сервісами податкової служби навчали під час вебінару

опубліковано 10 листопада 2021 о 13:55

Податківці Рівненщини задля ознайомлення платників податків із сервісами ДПС проводять на каналі ю-туб навчальні семінари.

Нещодавно начальник сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг, електронних сервісів та електронного документообігу податкової служби області Галина Крат в ході чергового вебінару ознайомила слухачів із сервісами, які стануть в нагоді громадянам, зокрема розповіла як отримати за допомогою Електронного кабінету найбільш актуальні й популярні адміністративні послуги.

Галина Крат зазначила, що часто до Центрів обслуговування звертаються громадяни за отриманням картки платника податків або внесенням змін до своїх реєстраційних даних в державному реєстрі фізичних осіб платників податків. З переходом Рівненщини до зони червоного рівня епідеміологічної небезпеки та необхідністю отримання COVID-сертифікатів число таких звернень значно збільшилось.

Але не всі знають, що більшість податкових сервісів можна отримати за допомогою Електронного кабінету. Вхід до нього здійснюється за посиланням cabinet.tax.gov.ua.

Для входу використовується електронний підпис з файлового носія або система електронної ідентифікації BankID, MobileID. Також можна скористатись додатком Дія, відсканувавши згенерований тимчасовий QR код для входу. Після стандартної, відомої всім процедури перевірки особи, буле здійснено вхід в Електронний кабінет.

Під час навчання платники податків на прикладі розглянули випадок, коли необхідно внести зміни в реєстраційні дані, зокрема змінити адресу реєстрації.

 

Детальніше - за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=QM_1AhcoN7M&t=58s