Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини відповідали на питання суб’єктів господарювання щодо порядку застосування РРО під час чергової тематичної консультації

опубліковано 11 листопада 2021 о 15:00

В межах виконання обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва Територіальне відділення Асоціації платників податків України спільно з фахівцями Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити тематичні консультації з питань які цікавлять платників  податків.

Так, днями відбулась тематична консультація стосовно порядку застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання всіх систем оподаткування.

Платники, за попередньо поданими запитами на консультацію, отримували відповіді від податківців та податкових консультантів Асоціації.

Зокрема, начальник управління податкового аудиту  Сергій Троян роз’яснив хто та в які терміни зобов'язаний використовувати РРО,  наголосивши,  що з наступного року застосовуватимуть при розрахунках РРО підприємці – «єдинники» 2-4 груп.

Посадовець зазначив, що з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року не потрібно застосувати РРО (ПРРО) ФОП – платникам єдиного податку II-IV групи, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році - 1 320 000 грн), незалежно від обраного виду діяльності.  Але є винятки. Це види діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування, для яких РРО вже є обов'язковим - це реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення, та стало обов'язковим з 1 січня 2021 року: надання платних послуг у сфері охорони здоров'я; реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

В ході заходу податковий косультант Територіального відділення АППУ Валентина Михалишина надала консультаційну підтримку суб’єктам господарювання з питань ведення обліку платниками, які використовують касову техніку.

Нагадуємо, що подати запит на консультацію та зареєструватися на наступну консультаційну зустріч можна за електронною адресою rivneappu@ukr.net, а також за тел. 0362-460154; 098-501-72-60; 097-579-13-64; 067-240-75-49.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX