Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію говорили під час вебконференції

опубліковано 18 листопада 2021 о 15:50

В Україні триває податкова амністія і зацікавленість до цього питання з боку суспільства досить висока. Тому податківці області постійно проводять інформаційні заходи, в ході яких роз’яснюють основні аспекти одноразового добровільного декларування активів громадян, запровадженого Законом України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Так, нещодавно, фахівці ГУ ДПС у Рівненській області прийняли участь у черговій вебконференції із циклу «Реформи в державі: роз’яснення фахівця», що відбулась в Рівненській обласній науковій бібліотеці.

Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук розповіла учасникам конференції про основні норми та положення закону, процедуру подання декларації,  зауваживши, що податкова амністія – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування і декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Посадовець зазначила, що добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, а декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

На завершення конференції було надано   відповіді на питання, які цікавили учасників спілкування.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук.  https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX