Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кваліфіковані сертифікати відкритих ключів надаються платникам на безоплатній основі

опубліковано 23 листопада 2021 о 10:29

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до положень Регламенту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) кваліфіковані сертифікати відкритих ключів надаються виключно в електронному вигляді шляхом їх розміщення на офіційному інформаційному ресурсі Надавача (http://acskidd.gov.ua).

Пунктом 2.2 розд. 2 Регламенту Надавача встановлено, що Надавач здійснює свою діяльність у сфері надання електронних довірчих послуг (далі – ЕДП) органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам, з можливістю безоплатної видачі кваліфікованих сертифікатів кваліфікованого або удосконаленого електронного підпису чи печатки.

Водночас, згідно з п. 5.1 розд. 5 Договору про надання ЕДП, форма якого затверджена наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДПС від 11.03.2020 № 58, ЕДП надаються на безоплатній основі. Отже, Надавач здійснює формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів на безоплатній основі.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX