Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про майнові податки та погашення податкового боргу в прямому ефірі UA: Українське радіо Рівне

опубліковано 06 грудня 2021 о 14:16

Хто є платниками майнових податків? Як нараховуються та які пільги зі сплати цих податків? Коли виникає податковий борг та з  яких причин ?

На ці та інші питання, у студії UA: Українське радіо Рівне, відповідали податківці області.

Зокрема, Юрій Саверчук – начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області зазначив, що  до податку на майно відносяться такі податки як: плата за землю; податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки; транспортний податок. Він також детально зупинився на питаннях:хто та на підставі яких документів сплачує майнові податки та про пільги, які надано громадянам згідно норм Податкового кодексу України та як ними скористатись.

Юрій Саверчук розповів про те, що громадяни можуть переглянути про нараховані їм податкові зобов’язання та про сплату майнових податків у Електронному кабінеті платника на сайті ДПС України.

Тетяна Вакольчук – заступник начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Рівненській області  розповіла про  причини виникнення податкового боргу у громадян зі сплати майнових податків, та звернула увагу на необхідність внесення до реєстраційного номеру облікової картки платника податків змін місця реєстрації громадян, у разі якщо вони відбулись вже після отримання такого РНОКПП, подавши до податкового органу заяву за формою 5 ДР.

Фахівці податкової служби області, під час прямого ефіру, відповідали на запитання громадян.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX