Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ліцензування діяльності у сфері обігу підакцизної продукції та актуальні питання справляння акцизного податку – тема чергової «гарячої лінії»

опубліковано 21 грудня 2021 о 10:43

В  Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Ліцензування діяльності у сфері обігу підакцизної продукції та актуальні питання справляння акцизного податку». На запитання платників податків відповідала заступник начальника  податкової служби області Зоя Хоній.

Зокрема, платників цікавило за яких умов операції суб’єктів господарювання з використання пального виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, чи заправлення пального за договорами підряду, не вважаються операціями з реалізації пального.   

Як роз’яснила Зоя Хоній, не вважаються реалізацією пального операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України, зокрема, при використанні пального суб’єктами господарювання, які не є розпорядниками акцизного складу/акцизного складу пересувного, що передано (відпущено, відвантажено) платником акцизного податку таким суб’єктам господарювання виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки.

При цьому, суб’єкт господарювання, який здійснює операції із заправлення пальним за договорами підряду вважається таким, що використовує його для власного споживання при одночасному виконанні умов, визначених підпунктами «а» - «в» п.п. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX