Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час селекторної наради із Мінрегіоном обговорили низку питань щодо компенсації різниці в тарифах

опубліковано 21 грудня 2021 о 11:10

Податківці Рівненщини прийняли участь у селекторній нараді із Мінрегіоном, в ході якої було обговорено низку питань щодо компенсації різниці в тарифах відповідно до рішення Уряду, яким передбачено для області 518 мільйонів гривень з державного бюджету на погашення заборгованості 23 місцевих теплопостачальних і водопровідних підприємств. 

Як зазначила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, перерахунок коштів має відбутися цього року. Тому вже до кінця тижня громади мають провести свої сесії, щоб отримати кошти.

Начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області Михайло Калитюк звернув увагу на стан заборгованості комунальних підприємств до бюджетів усіх рівнів та запевнив про готовність видачі довідок про суми податкового боргу для прийняття участі у процедурі компенсації різниці в тарифах.

Нагадаємо, у лютому між Урядом і Асоціацією міст України було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Також Уряд визнав проблеми підприємств теплопостачання, які накопичувалися роками, щодо боргів за різницю в тарифах. І що держава має їх відшкодувати.