Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області

опубліковано 22 грудня 2021 о 17:05

Сьогодні відбулося чергове планове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області під головуванням Голови Громадської ради Богдана Гапяка. У заході взяв участь керівник ГУ ДПС в області Віталій Чуй.

Відкриваючи засідання, Богдан Гапяк привітав усіх присутніх та поінформував щодо виконання Плану роботи Громадської ради на 2021 рік. Зокрема, наголосив на тому, що незважаючи на карантинні обмеження, заплановані заходи виконано: щомісячно спільно з фахівцями податкової служби проводились навчальні заходи, вебінари, тренінги, було розповсюджено тематичну друковану продукцію, проводились робочі зустрічі з керівництвом Головного управління ДПС в області, спільно з територіальним відділенням АППУ в Рівненській області було надано чимало пропозицій по удосконаленню законодавства тощо.

Під час виступу Віталій Чуй звернув увагу, що податкова служба Рівненщини працює з позитивною динамікою по наповненню бюджету, а робота Головного управління є публічною і прозорою: інформація про її результати розміщується у соціальних мережах, на субсайті, у ЗМІ. Фахівці ГУ ДПС в області здійснюють системну роботу з виявлення та залучення резервів зі сплаті податків та платежів до бюджетів усіх рівнів. «Зокрема, за січень - листопад  2021 року загальна сума платежів, перерахованих до зведеного бюджету платниками податків Рівненщини, склала 10 млрд 996  млн гривень, минулорічний показник  одинадцяти місяці перевищено на 2 млрд  314 млн гривень. Місцеві скарбниці отримали 6 млрд 93 млн гривень, що перевищує минулорічні надходження на 1 млрд 100 млн гривень. Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 6 млрд 77 млн гривень, що на 1 млрд 272 млн гривень або 26,5% більше, ніж за відповідний період 2020 року. Тож ми вдячні кожному платнику Рівненщини за сумлінне та відповідальне ставлення до сплати податків», - зазначив керівник податкової служби області.


Заступник голови Громадської ради Лариса Садова розповіла про взаємодію з Територіальним відділенням АППУ в Рівненській області, проведенні просвітницьких заходів з актуальних питань, зокрема впровадження одноразового (добровільного) декларування, застосування РРО з 2022 року, використання громадянами права на отримання податкової знижки тощо.

Присутні на засіданні обговорили доповіді та надали позитивну оцінку результатам роботи.

Наприкінці заходу Віталій Чуй подякував членам Громадської ради за плідну співпрацю, побажав успіхів у подальшій роботі та привітав з прийдешніми новорічними святами.