Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відомості про доходи можна отримати за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 30 грудня 2021 о 10:12

В ГУ  ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що за бажанням кожен може самостійно отримати інформацію з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків (далі – Державний реєстр).

Так, для фізичних осіб в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua) функціонує сервіс: «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС».

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Щоб отримати інформацію з Державного реєстру достатньо лише подати запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за допомогою засобів Електронного кабінету. У відповідь на запит фізична особа отримує відомості з Державного реєстру в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

Електронний документ, засвідчений  кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Інструкцію щодо дій користувача для отримання такого електронного документа можна переглянути у приватній частині Електронного кабінету в розділі: Допомога → ЕК для громадян → Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.  

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX