Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з платниками щодо новацій податкового законодавства не втрачають своєї актуальності

опубліковано 30 грудня 2021 о 14:51

Фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять зустрічі з суб'єктами господарювання. Зокрема цього тижня  податківці провели зустрічі з керівниками ринків, торгово-розважальних центрів, а також з представниками ОТГ Рівненської області. 

Так, під час чергової зустрічі з платниками, які здійснюють свою діяльність у торгівельному центрі «Арена», податківці особливу увагу приділили питанню необхідності використання платниками єдиного податку ІІ-ІV груп реєстраторів розрахункових операції (далі - РРО) з 01.01.2022 р., або як альтернативи – програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Головний державний інспектор Галина Квіткевич розповіла про порядок реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій та про переваги програмного РРО перед стаціонарним. До відома суб'єктів доведено, що програмний РРО можна встановити на будь-який пристрій, що працює під керуванням операційної системи Android чи Windows, як от смартфон, планшет, ноутбук тощо.

Також податківець звернула увагу на те, що Наказом 496 від 03.09.2021 р. Кабінет Міністрів України затвердив Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, та роз'яснила деталі Порядку й нюанси заповнення форми обліку товарних запасів.

Під час зустрічі було піднято питання податкової амністії, адже саме зараз можна легалізувати активи, що знаходяться на території України, а також ті, що знаходяться за її межами. Зокрема, було наголошено, що запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість легалізувати громадянам усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX