Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам: з якої дати особа-нерезидент вважається зареєстрованою як платник ПДВ у разі добровільної реєстрації як платника ПДВ

опубліковано 06 січня 2022 о 08:57

У разі добровільної реєстрації як платника ПДВ особи-нерезидента, яка постачає фізичним особам електронні послуги, місце постачання яких розташовано на митній території України, така особа-нерезидент вважається зареєстрованою як платник ПДВ з першого числа звітного (податкового) періоду (кварталу), наступного за днем спливу 10 календарних днів після подання до податкового органу заяви про реєстрацію як платника податку.

Приклад 1. Особою-нерезидентом подано заяву про добровільну реєстрацію платником ПДВ 28 лютого 2022 року. Внесення запису до реєстру платників податку здійснено, наприклад, 2 березня 2022 року. Особа-нерезидент вважається зареєстрованою як платник податку з 1 квітня 2022 року (з першого числа звітного (податкового) періоду (кварталу), наступного за днем спливу 10 календарних днів після подання до податкового органу заяви про реєстрацію як платника податку).

Приклад 2. Особою-нерезидентом подано заяву про добровільну реєстрацію платником ПДВ 28 березня 2022 року. Внесення запису до реєстру платників податку здійснено, наприклад, 30 березня 2022 року. Особа-нерезидент вважається зареєстрованою як платник податку з 1 липня 2022 року (з першого числа звітного (податкового) періоду (кварталу), наступного за днем спливу 10 календарних днів після подання до податкового органу заяви про реєстрацію як платника податку).

Довідково: Інформаційний лист № 27 (https://tax.gov.ua/data/material/000/441/547327/InfoList27.pdf)

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX