Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам: з якого періоду особа-нерезидент нараховує податкові зобов’язання з ПДВ, якщо такою особою подано заяву про обов'язкову реєстрацію платником ПДВ після 1 січня 2022 року

опубліковано 10 січня 2022 о 10:21

Нарахування податкових зобов’язань може здійснюватися тільки особою, яка зареєстрована як платник ПДВ. Тому особа-нерезидент платник ПДВ, яка постачає фізичним особам електронні послуги, місце постачання яких розташовано на митній території  України, визначає податкові зобов’язання з ПДВ за тими операціями з постачання електронних послуг, які здійснюються починаючи з дати реєстрації такої особи-нерезидента платником податку.

Приклад. Особа-нерезидент подає заяву про обов'язкову реєстрацію платником ПДВ. Заява надійшла до податкових органів, наприклад, 28 лютого 2022 року. Внесення запису до реєстру платників податку здійснено 2 березня 2022 року. Особа-нерезидент вважається зареєстрованою як платник податку з 2 березня 2022 року. У такому випадку податкові зобов’язання з ПДВ мають бути нараховані особою-нерезидентом за операціями з постачання електронних послуг, які були здійснені починаючи з 2 березня 2022 року включно.

 

Довідково: Інформаційний лист № 27 (https://tax.gov.ua/data/material/000/441/547327/InfoList27.pdf)

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX