Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 7 млрд. гривень – внесок платників Рівненщини до бюджету на соціальні гарантії

опубліковано 10 січня 2022 о 10:49

«Платники податків Рівненщини минулого року сплатили до бюджету  6,8 млрд грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», – повідомив керівник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Порівняно з 2020 роком сплата зросла на 26 відсотків або на 1,4 млрд гривень.

За рахунок  таких надходжень наповнюються фонди соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

Нагадаємо, що єдиний внесок підлягає сплаті суб’єктами господарювання незалежно від фінансового стану. Розстрочення заборгованості зі сплати єдиного внеску не передбачено, а термін давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.

Зверніть увагу, що з 1 грудня підвищено розмір мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, відповідно змінився й розмір єдиного внеску. Зокрема, мінімальний розмір єдиного внеску з 1 грудня становить 1430 гривень, а максимальний – 21 450 гривень.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX