Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на нерухоме майно у 2022 році

опубліковано 11 січня 2022 о 16:08

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до Закону про Державний бюджет України на 2022 рік розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня поточного року становить 6500,0 гривень.

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати  зростає розмір податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, оскільки Податковим кодексом передбачена загальна ставка податку не більше, ніж 1,5% розміру  мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня  звітного (податкового) року (у 2022 році - 97,5 грн. за 1 квадратний метр бази оподаткування).

Водночас звертаємо увагу, що сплата податку на нерухомість проводиться за попередній рік. Тому  розмір мінімальної заробітної плати 6500,0 грн. братиметься в розрахунок у 2023 році.

Нагадаємо, що податком на нерухомість обкладається площа, що знаходиться у власності фізичної особи та перевищує для квартир 60,0 кв.м, та  120,0 кв.м  для будинку. Якщо площа квартир та приватних будинків перевищує 300 кв. м та 500 кв. м відповідно, то сума податку збільшується на 25 тис. грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX