Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці Рівненщини сплатили понад 6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 11 січня 2022 о 09:48

Упродовж 2021 року з доходів фізичних осіб, які працюють на Рівненщини, податкові агенти утримали та перерахували до зведеного бюджету 6 млрд 469 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області Віталія Чуя, близько 75 відсотків з цієї суми, або 4 млрд 840 млн грн., перераховано до місцевого бюджету.

В  порівнянні з надходженнями за аналогічний період минулого року, як зауважує очільник податкової служби Рівненщини, приріст податку на доходи фізичних осіб склав 23 відсотка. А в абсолютній величині додаткові надходження перевищили  1 млрд 213 млн гривень.

За словами Віталія Чуя, контроль за легалізацію ринку праці - у пріоритетах діяльності податкової служби області. Адже податок на доходи фізичних осіб залишається головним бюджетоформуючим платежем. Нині він становить понад 54 відсотка від загальних надходжень до зведеного та близько 72 відсотків до місцевого бюджетів.

Керівник податкової служби області також радить не лише роботодавцям  дотримуватися норм законодавства, а й не забувати громадянам про власну відповідальність за наслідки нелегальних трудових відносин, на які вони погоджуються. Адже, якщо людина працює без трудового договору, фактично на усних домовленостях з працедавцем, вона може не розраховувати на гідні умови праці чи на виплату лікарняних або ж грошової компенсації у разі нещасного випадку, як і на пенсійне забезпечення, адже ні трудового стажу, ні відрахувань до пенсійного фонду у неї не буде