Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закону України № 1525: як нерезиденту, який постачає електронні послуги фізичним особам –резидентам, підтвердити факт реєстрації платника ПДВ

опубліковано 12 січня 2022 о 09:31

Згідно з нормами Закону України № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам», після надходження відповідної заяви від нерезидента до податкового органу, у разі відсутності підстав для відмови у реєстрації особи як платника податку, реєстрація особи-нерезидента платником ПДВ відбувається впродовж трьох днів. В такий же часовий термін нерезиденту через спеціальне портальне рішення для користувачів-нерезидентів, які надають електронні послуги, а також на його електронну пошту надається інформація про його реєстрацію платника податку, індивідуальний податковий номер особи-нерезидента, зареєстрованої як платник податку, а також повідомляється про звітний податковий період, а також граничні строки подання податкової звітності з ПДВ та сплати податкових зобов’язань.

Особа нерезидент вважається зареєстрованою як платник ПДВ з дати внесення запису до реєстру платників ПДВ – у випадку обов’язкової реєстрації. У випадку добровільної реєстрації - з 1 числа звітного періоду, наступного після закінчення 10 календарних днів з моменту подання ним заяви про реєстрацію платника ПДВ до податкового органу.

Впродовж 180 календарних днів з дати реєстрації особи-нерезидента як платника ПДВ, така особа-нерезидент  направляє до податкового органу офіційний лист, в якому підтверджує відомості, надані при реєстрації як платнику ПДВ, в т.ч. про свій ідентифікаційний (реєстраційний) номер та про представника нерезидента, якого електронно-дистанційно ідентифіковано. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX