Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели чергову відео конференцію щодо новацій законодавства

опубліковано 17 січня 2022 о 11:36

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області провели чергову відео конференцію, в ході якої ознайомили платників з новаціями податкового законодавства.

Відкриваючи захід, заступник начальника податкової служби області Зоя Хоній нагадала присутнім про те, що триває податкова амністія, під час якої фізичні особи, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть легалізувати такі активи, подавши до 1 вересня поточного року добровільну (спеціальну) декларацію в електронному вигляді та сплативши одноразовий збір.

Зоя Хоній роз’яснила, що відповідно до норм Податкового кодексу об’єктами декларування не можуть бути, зокрема кошти в національній та іноземній валютах, які на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації перебувають у готівковій формі. Разом з тим передбачено, що для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової добровільної декларації. Таким чином, декларант, який бажає задекларувати кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі, повинен до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації розмістити такі кошти на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.

Також учасників заходу було поінформовано, що у громадян є можливість до 01.03.2022 року застосувати знижену ставку збору при декларуванні іноземних доходів/активів. Вказана знижена ставка складатиме 7% замість стандартної ставки 9%.

Також податківці роз”яснили  учасникам конференції основні вимоги до застосування реєстраторів розрахункових операцій у 2022 році та нагадали про початок кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році.

Ознайомитись з датами проведення відео конференцій можна на субсайті ГУ ДПС у Рівненській області (https://rv.tax.gov.ua/) у рубриці «Анонси» та на сторінці у соцмережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.rivne).