Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели черговий вебінар

опубліковано 20 січня 2022 о 13:32

 В ГУ ДПС у Рівненській області відбувся черговий вебінар з актуальних питань оподаткування. В ході навчання начальнику управління  податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук розповіла про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Зокрема, роз’яснила хто повинен подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та хто має право це зробити для отримання податкової знижки.

Також посадовець роз’яснила відмінність між декларуванням доходів громадян та одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, що наразі відбувається в Україні.

Людмила Кончук наголосила, що податкова амністія, в рамках якої можна задекларувати активи, які не були оподатковані належним чином,  триватиме до 1 вересня поточного року. В добровільній декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування, а ставки спеціального збору залежать від виду активів та становлять від 2,5 % до 9%.

Більше інформації про податкову амністію - за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.