Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини обговорили з представниками громадськості актуальні новації законодавства

опубліковано 20 січня 2022 о 11:02

Питання розширення співробітництва та актуальні питання податкових новацій днями було обговорено  в ході робочої зустрічі керівництва ГУ ДПС у Рівненській області з представниками  Територіального відділення ВГО АППУ  в Рівненській області.

Зокрема, відбувся обмін думками щодо вимог до господарюючих суб’єктів працювати із застосування касової техніки.

«Запровадження використання реєстраторів розрахункових операцій представниками бізнесу - це важливий крок до детінізації економіки, створення рівних умов ведення підприємницької діяльності та захисту прав споживачів. Разом з тим, зміни до податкового законодавства, що відбулися впродовж останнього часу, вимагають детального роз’яснення для платників податків, адже вони дещо змінюють правила ведення податкового обліку. Тому, усі суб’єкти господарювання, які потребують допомоги, зокрема, у встановленні пропонованого ДПС України безкоштовного програмного РРО, можуть оперативно отримати практичну допомогу від податківців Рівненщини», - наголосив  в ході спілкування в.о.начальника ГУ ДПС в області Владислав Грабовий.

Керівник податкової служби області зазначив, що податківці щоденно проводять  практичні навчання для підприємців з тим, щоб допомогти налаштувати  пропонований ДПС України програмний РРО, та консультують щодо роботи в Е-кабінеті.

В свою чергу директор Виконавчої дирекції Територіального відділення ВГО АППУ в Рівненській області Лариса Садова. запропонувала провести низку спільних заходів для платників регіону, щоб оперативно вирішити проблемні питання, які виникають у суб’єктів малого підприємництва при впровадженні касової техніки.

Владислав Грабовий відзначив активну участь представників  територіального відділення АППУ у проведені заходів з підвищення рівня знань платників податків – семінарів, вебінарів, інформування в соцмережах та під час зустрічей з бізнес спільнотою.

За підсумками заходу було досягнуто домовленості і далі обмінюватися думками про шляхи вирішення проблемних питань, які хвилюють платників податків, та провести спільні зустрічі та навчання для представників бізнесу області.