Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок застосування РРО говорили під час «гарячої лінії» з податківцями Рівненщини

опубліковано 24 січня 2022 о 11:40

В  Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань новацій податкового законодавства та питань погашення податкового боргу.

На запитання платників податків відповідала заступник начальника  податкової служби області Зоя Хоній. Надаємо відповіді на актуальні питання.

Чи може підприємець отримати безкоштовно програмний РРО?

Отримати програмне забезпечення від Державної податкової служби можуть усі користувачі за власним бажанням та безкоштовно. Уся актуальна інформація щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також форм електронних документів для них, які застосовуються користувачами для реєстрації чи перереєстрації або ж скасування реєстрації ПРРО, розміщена на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО».

Чи необхідно реєструвати книгу обліку розрахункових операцій на програмний РРО?

Чинним законодавством у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі не передбачено реєстрації та використання книги обліку розрахункових операцій на програмний реєстратор розрахункових операцій.

Чи дозволяється уступка грошового зобов’язання або податкового боргу платника податків третім особам?

Згідно з п. 87.7 ст. 87 Податкового кодексу України забороняється будь-яка уступка грошового зобов’язання або податкового боргу платника податків третім особам. Положення цього пункту не поширюються на випадки, коли гарантами повного та своєчасного погашення грошових зобов’язань платника податків є інші особи, якщо таке право передбачено ПКУ.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX"