Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Використання програмного РРО значно спрощує ведення бізнесу, адже вся звітність відправляється до ДПС автоматично

опубліковано 25 січня 2022 о 10:04

Це підкреслив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий в ході зустрічі з представниками Територіального відділення ВГО АППУ в Рівненській області,  наголосивши, що будь-який суб’єкт господарювання може звернутись до фахівців податкової служби Рівненщини та отримати практичну допомогу у встановленні безкоштовного програмного забезпечення від ДПС.

Він зазначив, що використання новітніх ПРРО має чимало переваг перед класичною касовою технікою. За допомогою смартфону зі встановленою спеціальною програмою можна, наприклад, відкрити зміну, внести розмінну монету, формувати чеки та підсумкові звіти (X- та Z-звіти). При цьому кожен створений чек буде реєструватися фіскальним сервером ДПС.

Владислав Грабовий роз’яснив нововведення законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій.

«Відповідно до законодавства не застосовують РРО, програмні РРО та не зобов’язані вести облік товарів, що знаходяться у місці продажу, і підтверджувати такі товари первинними документами фізичні особи - підприємці платники єдиного податку першої групи», – прокоментував керівник податкової служби області.

Він також звернув увагу, що із всього загалу фізичних осіб – підприємців – платників єдиного додатку ІІ – ІV груп, які використовують РРО/ПРРО обов’язок ведення обліку товарних запасів поширюється лише на платників, які зареєстровані платниками ПДВ або здійснюють реалізацію:

технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

лікарських засобів, виробів медичного призначення;

ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

 

Довідково:

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX