Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бюджетів територіальних громад Рівненщини сплачено 152,1 млн грн акцизного податку

опубліковано 26 січня 2022 о 08:16

За 2021 рік до місцевих бюджетів територіальних громад Рівненської області  сплачено акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на загальну суму 152,1 млн гривень. Це на 15,5 відс., або на 20,4 млн грн більше ніж за відповідний період 2020 року.

Зазначений показник забезпечено за рахунок сплати суб’єктами господарювання акцизного податку від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів до бюджету тієї територіальної громади, на території якої ними здійснюється діяльність з продажу підакцизних товарів. Це суттєво впливає на збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

На розвиток своїх громад отримали бюджети міста Рівне 77,9 млн грн., Рівненського району - 32,4 млн грн., Сарненського району - 18,6 млн грн, Вараського району-12,0 млн грн та Дубнівського району – 11,6 млн гривень.

Покупці підакцизних товарів можуть впливати на сплату акцизного податку до місцевих бюджетів, вимагаючи розрахунковий документ у продавця. Адже сума акцизного податку, що сплачується до місцевих бюджетів відображається у фіскальному чеку. Коли ж при продажу підакцизних товарів не видано фіскальний чек, то відповідно не сплачено акцизний податок. Як наслідок – бюджет територіальної громади, на території якої здійснюється такий продаж, не отримує відповідні кошти.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX