Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова онлайн: е-сервіси як зручний спосіб дистанційного спілкування

опубліковано 27 січня 2022 о 08:12

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, спілкуватися з органами податкової служби можна дистанційно, використовуючи електронні сервіси. Доступ до онлайн послуг можливий на сайті ДПС України (https://tax.gov.ua/) та субсайті Головного управління ДПС  у Рівненській області (https://rv.tax.gov.ua/). Такі сучасні інформаційні технології задовольнять запити платників у будь-якому куточку України та за її межами.

Доступність до електронних сервісів, в першу чергу, - це можливість  захистити себе від зараження COVID-19 в період пандемії, а ще суттєва економія часу як платників податків, так і податкових органів. Таке реформування формату відносин з платниками скорочує час на оформлення та подання звітності до органів податкової служби, підвищує оперативність надання та якість звітності, унеможливлює корупційні ризики завдяки уникненню безпосереднього спілкування з працівниками контролюючих органів.

Кожен з бажаючих може обрати для себе зручний формат послуг в електронному вигляді, який заощадить  робочий час, оскільки вже зараз до послуг платників  значна кількість сучасних електронних сервісів, які забезпечують дистанційне спілкування громадян і представників бізнесу з фахівцями територіальних органів ДПС.

Е-сервіси надають можливість платнику працювати у режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення. 

Отже, маючи доступ до інтернету та  використовуючи доступні електронні сервіси від ДПС України, кожен платник має можливість провадити свою діяльність відповідно до норм чинного податкового законодавства не відвідуючи органи податкової служби.  

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Підписуйтеся  на зручний формат від податкової служби: t.me/tax_gov_ua