Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують онлайн спілкування з платниками податків

опубліковано 27 січня 2022 о 16:44

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області, за участі Територіального відділення АППУ, провели чергову конференцію, в ході якої ознайомили платників з новаціями податкового законодавства. Враховуючи карантинні обмеження, захід проходив дистанційно із застосуванням онлайн – платформи ZOOM.

Відкриваючи захід керівник податкової служби області Владислав Грабовий зазначив, що на сьогоднішній день найактуальнішими є питання застосування РРО, податкової амністії та декларування доходів громадян. Тому фахівці податкової служби на постійній основі проводять навчальні вебінари, «гарячі лінії», зустрічі з платниками податків, в ході яких інформують жителів області про новації податкового законодавства. Крім того, консультативну допомогу громадяни також можуть отримати в центрах обслуговування платників, де на електронних табло демонструються тематичні відеоролики, а на стендах розміщено тематичну друковану продукцію.

В ході навчання начальник управління  податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук розповіла про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Зокрема, роз’яснила хто повинен подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та хто може скористатися правом на отримання податкової знижки.

Також посадовець роз’яснила відмінність між декларуванням доходів громадян та одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, що наразі відбувається в Україні.

З основними питання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій учасників конференції ознайомила начальник управління електронних сервісів ГУ ДПС у Рівненській Ірина Клинова.

Питання ведення обліку товарних запасів висвітила консультант територіального відділення АППУ Валентина Михалишина.

Податкова служба області і надалі планує проведення роз’яснювальних заходів для платників податків, ознайомитись з датами проведення відео конференцій можна на субсайті ГУ ДПС у Рівненській області (https://rv.tax.gov.ua/) у рубриці «Анонси» та на сторінці у соцмережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.rivne).