Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували-відповідаємо: як відкрити єдиний рахунок для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску та інших платежів платнику податків, контроль за справлянням яких покладено на ДПС?

опубліковано 31 січня 2022 о 11:29

Як відкрити єдиний рахунок для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску та інших платежів платнику податків, контроль за справлянням яких покладено на ДПС?

В ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що з 01 січня 2021 року розпочав функціонування єдиний рахунок для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС (далі – єдиний рахунок).

Платники податків, які виявили бажання відкрити єдиний рахунок повинні зробити наступне:

  • По-прше – через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001.
  • По-друге – отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.
  • По-третє – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Звертаємо увагу, що платники, які не подали Повідомлення за формою J/F 1307001, продовжуватимуть сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні/не бюджетні рахунки.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»