Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: яка адреса декларанта вказується при направленні податковою службою запиту щодо надання декларантом пояснень та підтверджуючих документів?

опубліковано 01 лютого 2022 о 11:49

Фахівці ГУ ДПС у РІвннській області роз’яснюють, що відповідно до п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для цілей підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) – це декларація, в якій відображаються, зокрема, відомості про декларанта, достатні для його ідентифікації (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або у визначених ПКУ випадках – серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України).

Зауважимо, що у затвердженій формі Декларації передбачено зазначення декларантом своєї податкової адреси (місця проживання).

Отже, при направленні запиту щодо надання декларантом одноразової (спеціальної) добровільної декларації пояснень та підтверджуючих документів вказується адреса, яка зазначена таким декларантом у поданій Декларації. При цьому, інформація про направлення зазначеного запиту буде відображатися також в Електронному кабінеті декларанта.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»