Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС України – на допомогу платникам податків

опубліковано 03 лютого 2022 о 13:21

Кількість електронних сервісів, запроваджених ДПС України та розміщених на офіційному веб-порталі ДПС (https://tax.gov.ua/ ), постійно зростає відповідно до потреб бізнесу. Це дозволяє платникам отримувати послуги в електронному вигляді, заощаджує їх час, скорочує до мінімуму контакти з органами ДПС.

Сьогодні платники податків мають можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn–line та надати усні звернення громадян, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та інформацію на сервіс «Пульс» і про особу, стосовно якої проводиться перевірка, щодо поширення на неї заборон відповідно до Закону України «Про очищення влади», зателефонувавши до Контакт-центру за номером телефону 0 800 501 007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів - за тарифами операторів мобільного зв’язку).


Інформаційно-довідковий департамент ДПС  пропонує отримувати безкоштовно інформацію про зміни в законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на Державну податкову службу України. Для цього необхідно направити додатково електронний лист на електронну адресу idd@tax.gov.ua з атрибутами: в полі «ТЕМА» зазначити 6011.

Не витрачаючи часу на відвідування податкової інспекції, громадянин, маючи електронний ключ цифрового підпису, може отримати довідку про свої доходи в режимі он-лайн, юридична або фізична особа-підприємець завдяки електронним сервісам має змогу зареєструватись платником ПДВ, анулювати таку реєстрацію, отримати витяг з реєстру платників ПДВ, зареєструватись платником єдиного податку, отримати довідку про відсутність заборгованості, а також низку різноманітних витягів із систем електронного адміністрування ПДВ та реалізації пального.

Чимало корисної інформації платники податків можуть отримати з тематичних банерів «Програмні РРО» (http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), «Одноразове добровільне декларування (https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya ), «Особам-нерезидентам - постачальникам електронних послуг» (https://tax.gov.ua/baneryi/nerezidentam-postachalnikam-elektronnih-poslug/ ), «Деклараційна кампанія 2022» (http://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/).

Тож, на сьогодні усі впроваджені електронні сервіси дозволяють платнику вести бізнес у межах правового поля, не відвідуючи податкові інспекції.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX